Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.05.2019 00:24 - Според промените в Закона за детето ВСЯКО ДЕТЕ Е ДЕТЕ В РИСК и всеки родител е виновен по презумпция
Автор: shushulko Категория: Политика   
Прочетен: 925 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 06.10.2019 21:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

За тези от вас, които не са чули, десетки НПО отново се опитаха да прокарат поредната на пръв поглед благовидна Стратегия за детето. За няколко седмици родители от цяла България се обединиха срещу нея, като така сформираха най-голямата доброволна организация в страната, наброяваща към момента над 100 000 души. Стратегията беше „спряна“ от властта, но Законът за детето се променя от 2000г съобразно с нея. (Нова - ДВ, бр. 36 от 2003 г., изм. - ДВ, бр. 38 от 2006 г.) Държавната политика за закрила на детето се осъществява въз основа на приета от Народното събрание по предложение на Министерския съвет Национална стратегия за детето, изградена върху принципите на този закон.) Ето защо родителите продължават да протестират. Вече не става въпрос за протест срещу конкретна стратегия, а протест срещу вмешателството в личния и семейния ни живот.

Дали масовото недоволство се използва за съмнителни политически цели? Да.

Дали социалистите се радват на поредната „истерия“, свързана със „западни влияния“? Разбира се! Всеки, който има изгода, се възползва. Но това не означава, че не можем да наричаме нещата с истинските им имена. А именно:

1. Тиранията ВИНАГИ Е ЗЛО, независимо от коя посока идва.

Държавата е институция, създадена от Бога, чиято цел е да наказва злосторниците, като така гарантира свободата и спокойствието на своите граждани. Това се осъществява чрез съдебната власт, изпълнителната власт и армията. Всяка друга власт е тирания.

Семейството е институция, създадена преди държавата и по отношение на децата има пълни правомощия. Държавата няма такива. Т.е. никой държавен чиновник или член на НПО не може да ни насилва да се възползваме от определени държавни „услуги“ (като например детска градина, държавно образование, задължителни ваксини и прочее), нито има право да ни диктува как точно да възпитаваме своите деца или пък да определя кои родители „имат капацитета“ да бъдат такива. Всяко семейство е автономна, градива единица на обществото. Всяко семейство има право на избор по отношение на своите деца и взима автономни решения за тях. Това е неотменимо тяхно право, дадено от Бога и гарантирано от Конституцията. Друг е въпроса, че държавата не само си позволява да предлага „услуги“ със съмнително качество, но и ги прави задължителни за всеки.

2. Държавата е институция, на която гражданите ДЕЛЕГИРАТ власт. Тя има такива правомощия, каквито обществото й делегира. Държавната институция трябва да служи на нас, а не ние на нея. Тя не може да има по-големи правомощия от тези, които са и дадени, нито да завзема все по-големи територии на власт. Колкото повече закони и закончета, наредби и поправки съставя, толкова по-малко свобода за нейните граждани. Колкото по-голяма става държавната машина толкова по-скъпа става нейната издръжка и толкова повече възможности за корупция. Както знаете държавата не произвежда блага. Тя само поглъща и преразпределя. Като се съсредоточава предимно в поглъщането. Ето защо правителството се стреми към все по-голяма власт. За сметка на своите производителни граждани.

3. Република България има Наказателен кодекс, който е напълно достатъчен за да защити тези, които наистина се нуждаят от закрила, били те деца или възрастни. Всичко останало е незаконно вмешателство в личния живот на българските семейства. Тогава най-естествено трябва да си зададем следния въпрос: „Защо след като имаме Наказателен кодекс се пишат подобни стратегии за промени в ЗЗД?

4.Целта на подобни стратегии не е да се грижи за децата, които наистина имат нужда от закрила и помощ. Ако това беше така, нямаше да отнемат деца от бедни родители и да дават по 800лв за дете на приемните семейства.

Целите са две – разрушаване на консервативното християнско семейство и усвояване на средства от европейските фондове. И преди социалистическите братя да потрият радостно ръчички, искам да кажа, че именно това са основните цели на ВСЯКА тоталитарна власт, независимо от коя посока се прокарва. Всички тези НПО, участвали в написването на Стратегията са финансирани именно от такива държави. Като Норвегия и Швеция. Не че не можеше да дойде и от Русия. Просто Русия си има други политики за прокарване на влияние, което не ги прави по-малко коварни. Например да се възползва от ситуацията като се опитва да насъсква „истеричните тълпи“ срещу зловредния Запад.

Защо тоталитарните държави се стремят да унищожат семействата? Ами много просто – защото те са основна и най-важна градивна единица на всяко общество. Ако разрушиш семействата, разрушаваш гражданското общество, а без него можеш много по-лесно да наложиш тирания. Затова семействата биват сплашвани и потискани, и държани в постоянен страх и подчинение.

 

Друг факт е, че за всяко дете, настанено в приемно семейство, се усвояват едни финанси. Не ме разбирайте погрешно – деинституционализацията и легитимната приемна грижа са чудесно решение за сираците. Няма по-лоша грижа от държавната грижа. Лично аз съм била доброволец в организации, работещи в посока подобряване живота на децата в домовете и извеждането им от тези ужасяващи, бездушни държавни институции. Проблемът е, че корумпираните чиновници не спират до тук. Какво ще правят когато изоставените сирачета се изчерпат? Ами ще намерят други деца “в риск“, които имат „нужда“ от държавна закрила и парите ще потекат с пълна сила.

Те издигат правата на децата за сметка на родителите, като считат, че родителите са виновни ПО ПРЕЗУМПЦИЯ и потенциални насилници. Но ако те наистина искат да защитават правата на децата, то не би ли трябвало именно тях да попитат дали искат да бъдат отнети от близките си и да не ги видят никога вече?

Как ще постигнат това? Като превърнат всеки родител в престъпник. Като превърнат бедността в престъпление и неплащането на една сметка за ток в причина за отнемане на дете. Това е изключително лесно. Прокарваш разни разтегливи понятия като „права на детето“, „неглижиране“, „социално включване“, „психологическо насилие“, „дете в риск“, пускаш масово медийно затъмнение и се надяваш заспалото общество да продължава да гледа Биг Брадър и Новините на Нова.

Ето една извадка от ЗЗД:

Чл. 11.(1) Всяко дете има право на закрила срещу въвличане в дейности, неблагоприятни за неговото физическо, психическо, нравствено и образователно развитие.

(2) Всяко дете има право на закрила срещу нарушаващите неговото достойнство методи на възпитание, физическо, психическо или друго насилие и форми на въздействие, противоречащи на неговите интереси.

Всяко дете има право на закрила срещу въвличане в политически, религиозни и синдикални дейности.

Дефиниция на физическо насилие? Няма. Дефииниция на психическо насилие? Няма. Форми на въздействие, противоречащи на неговите интереси? И това остава без дефиниция.

Значи ако аз наказвам детето си когато то нарочно бяга към улицата или пък го водя на църква, съм нарушител на закона. А ходенето по протести не е ли вид политическа дейност?

Не бе, ние просто сме шайка закоравели, прости балканци, за които „шамарът все още е средство за възпитание“. А! И освен това сме „медийно неграмотни“. Искам да попитам социалните инженери кои хора са медийно грамотни? Тези, които гледат само националните български телевизии и вярват на всяко изказване на Бойко Борисов ли? Всеки, казвам ВСЕКИ нормален, загрижен родител, който обича децата си и има поне малко ум в главата дисциплинира своите деца по един или друг начин. Което прави всички тях престъпници.

Има ли смисъл да обяснявам, че децата се раждат в семейства именно защото са незрели и неподготвени да вземат решения за себе си и да функционират нормално в едно общество, което се подчинява на определени правила? Има ли смисъл да обяснявам, че не всичко в този свят ни е позволено и именно родителите са тези, които трябва да научат децата си кое е позволено и приемливо в едно общество и кое не? Един от любимите ми цитати на Николас Гомес Давила гласи: „Идеята за "свободното развитие на личността" изглежда достойна за възхищение, докато не попаднеш на някого, чиято личност се е развила свободно.

5. Ако разни НПО със съмнителен морал твърдят, че в Стратегията не е заложено отнемането на деца тогава защо отнемането на деца от бедни семейства и самотни майки започна да зачестява в последните години? Знаете ли, че в България всяка година около 2 000 деца са насилствено отнемани от техните семейства по незаконен път? Според новите промени в закона, държавата вече има право да отнема децата ви:

 

  • Ако имате финансови затруднения;

     

  • Ако живеете в тясно жилище;

     

  • Ако имате повече деца ;

     

  • Ако сте самотен родител;

     

  • Ако детето ви се ядоса, че не сте му купили нещо или сте го наказали и се оплаче на националния телефон 116 111?;

     

  • Ако не сте съгласни детето ви да си смени пола;
  • Ако наказвате детето си или го принуждавате да си учи уроците, да помага вкъщи или го лишавате от нещо. ВСИЧКО, което правите или не правите може да се интерпретира като НАСИЛИЕ над детето, неглижиране или нарушаване на ПРАВАТА му
  • Ако в семейството ви има болен човек

     

  • Ако детето отсъства от училище

     

     

Освен това членовете на НПО и държавните чиновници имат право да разпитват децата в специални „сини“ стаи, където не се допускат неговите родители и дори адвокат.

Всичко това вече се прокарва под една или друга форма. Националният телефон на доверието се афишира във всички училища и градини, въвежда се задължително сексуалното образование от най-ранна възраст, учителите карат децата да попълват въпросници, които касаят техните семейства и начинът, по който са отглеждани и възпитавани. Целта на всички тези средства е да се нарочат „деца в риск“. Молете се вашето дете да не попълва такъв въпросник когато ви е сърдито или ядосано.

 

Знаете ли, че с новите промени в закона за детето, държавата има право да се намесва в личния и семейния ви живот и да отнема децата ви без съд и присъда, дори само по АНОНИМЕН ДОНОС? Това противоречи на Конституцията на Република България, Всеобщата декларация за правата на човека, приета от ООН и Международния пакт за граждански и политически права.

Лекарите, медицинските работници и учителите ще бъдат ЗАДЪЛЖЕНИ да доносничат срещу вас, ако сметнат за нужно?

Знаете ли, че националният безплатен телефон 116 111 е същият като на норвежката социална служба Барневерн, която е отнела 21 848 деца от техните родители само през 2018г? Повечето от тези деца никога вече няма да видят семействата си. На този телефон отговарят служители на частната фондация АНИМУС, финансирана от чужди държави. Нейното лого е гола жена, яхнала метла. Погледнете и значението на думата в Webster Dictionary.

Предупредете децата си за телефон 116 111! Тези хора не са загрижени за тяхното щастие и благополучие, а търсят повод да ги отнемат от вашето семейство.


 




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. shtaparov - Всяка такава "стратегия", ...
21.07.2020 04:08
Всяка такава "стратегия",спусната кой знае от къде се прави от сухари чиновници- не от опитни родители и винаги е сметка без кръчмар,чиито абсурди се раздуват пропорционално на чиновническата глупост. Ако древните хора бяха чакали такива "стратегии" да им кажат как да раждат и отглеждат децата си,щяха да останат само маймуните и човечество нямаше да има!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: shushulko
Категория: Политика
Прочетен: 124135
Постинги: 54
Коментари: 111
Гласове: 115
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930