Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2018 13:31 - Отегчените от политиката - бъдещите роби на диктатурата
Автор: shushulko Категория: Политика   
Прочетен: 671 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 01.02.2018 14:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
  Стигна се дотам, че голяма част от българите днес не се интересуват от политика, намразиха тази скучна и досадна тема, писнаха им ушите от новините, предаванията и нескончаемите дебати. Честно да си призная и аз често се чувствам така. Но това е крайно опасно. Колкото повече си затваряме очите и си подремваме сладко, толкова по-близо сме до робството и диктатурата. 

В
 момента няколко разгорещени дебата текат на моята стена (ФБ). Виждам, че едни от най-активните в дискусията са именно тези, аполитичните. Натъкнах се на мнението, че е най-разумно да се влушваме в аргументите на хората от изкуството - това са хората, които, по думите на една приятелка: "лобират към едно и също нещо- "бъдете добри", "бъдете щедри","бъдете човечни" и "обичайте, животът е кратък"...няма време за тъпотии и разделения". Както казва Джон Ленън - "да живеем за мига". Imagine all the people, living for today, (Накрая ще споделя линк, който показва докъде води тази романтична идеология).

На пръв поглед всичко това звучи много приятно и романтично. Но чакай малко - да живеем за мига? Т.е. да не се интересуваме от бъдещето, да правим каквото си искаме, без да се интересуваме от последствията? Да се наслаждаваме на днешния ден, а утрешния да мисли сам за себе си. 


    Ето тези хора са най-удобни за насилниците и диктаторите. Защото докато си мислим, че политиката е една досадна "тъпотия", че това не ни засяга, докато се вслушваме в хората на изкуството, някой постепенно и неусетно отнема свободата ни. И когато се усетим, ще бъде твърде късно.

  Един приятел живее в Германия и твърди, че там хората не са така ангажирани в новините и политиката, както у нас. Няма толкова дискусионни предавания, няма го нескончаемото обсъждане на управниците и техните действия. Съобщават се накратно тези неща, след което се преминава към по-приятни теми като новите изобретения в автомобилната индустрия. Т.е. залагат на добрите новини и на забавлението. Не тормозят гражданите с досадните политики. Оставят ги да си живеят спокойно живота, да мислят за забавления и екскурзии. Дали точно заради това в Германия се радват на най-малко индивидуална свобода? (За справка - ако не позволяваш детето ти да бъде индоктринирано от държавното образование, (полицията на мисълта), затворът и отнемането на децата ти е в кърпа вързано). Гражданското общество е приспано и то доста успешно. Това не ви ли е познато? Започва ли историята да се повтаря? Междувременно в скандинавските страни преследват родителите, които не желаят децата им да се образоват от джендър идеологията, която ги учи от детската градина как да мастурбират и да избират своя пол. 

  И така, докато днешните хипита се радват на мига и се прехласват пред романтични лозунги, политиците прокарват все повече закони, постановления и правила, с които ОТНЕМАТ свободата ни. Ако продължава така, нормалните, добрите и съвестните граждани ще станат утрешните престъпници. Според думите на Айн Ранд , м
ожеш да игнорираш действителността, но не можеш да игнорираш последствията от игнорирането на действителноста. А последствията са страшни. Ако не сте живели по времето на социализма, не сте чели Оруел или пък Блага Димитрова, поне може би сте чели Лукчо. Джани Родари много успешно показва именно този политически модел - когато злите са на власт, добрите отиват в затвора. 

Трябва да се обърне внимание на разликата между Божия закон и човешките закони и постановления. Девет от 10-те заповеди са забранителни (не убивай, не кради...). Тоест, което не е забранено съответно е ПОЗВОЛЕНО. Което означава, че хората могат да пътуват свободно, да търгуват помежду си свободно, да наемат работна ръка свободно, да работят свободно, да образоват децата си както смятат за най-добре и т.н. За разлика от тях, 90% от съвременните закони са задължаващи (прави еди какво си). Т.е. всичко останало е забранено. Божият закон дава хиляди пъти повече свобода от съвременните закони, които се стремят да контролират всяка една сфера от живота ни - семейството, бизнеса, образованието, медицинските грижи и тн. 

Хора, заинтересувайте се! Не си заравяйте главата в пясъка!
 Колкото и да е досадно всичко това, не се обръщайте на другата страна! За да не стане прекалено късно за вас и вашите деца. Както е тръгнало, вече няма и къде да се избяга. Света масово се стреми към завръщането на полицейщината и диктатурата. И докато за американците социализма все още звучи романтично, за нас то все още носи зловещите спомени за концлагери и зверско потисничество на свободния човек.

Ако смятате, че нищо не зависи от вас, значи сте жертва на медийна пропаганда. 

Добавям линк към предаването на Бен Шапиро, който прави политически разбор на Imagine на Ленън. 








Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: shushulko
Категория: Политика
Прочетен: 123771
Постинги: 54
Коментари: 111
Гласове: 115
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031